Friday, August 12, 2011

Yamaha 135lc 2011 clutch Extreme Spirit


Motor merah kesayangan sudah terjual..
So, aku igat nk beli CBR 250..disebabkan kekurengan pulus..
Lc 135 2011? emm..nampak mcm x hensem,tp okla plak..
survey punya servey ada lc itam pakai clutch..
smart..garang..nampak macho la plak..
hati sudah jatuh cinta..1st model..ok tak ni..
harga pasaran clutch bermula dari rm7300-7500 cash,hutang 8k lebih..
nego punya nego aku dapat rm7200 tunai complete r/tax and insurans 1st party..


Yang ni gambar terakhir bersama lc 2010..
berbahagialah kau bersama teman baru.


ini pulak servey di kedai,lc 4 speed 2011


warna putih pun cun jugak


ha..yang ini terus jatuh cinta..


hitam ke putih?

hitam itu menawan..heheh..5 speed

ada disk brake belakang..rim enkei 2.50 rear,depan 1.6lebar.


tayar irc 100,70 siri..


5 speed..meter berat..

aku telah menggunakan motor ni selama 2 minggu,,blum habis pantangnya lagi..compare dengan lc terdahulu..
>penjimatan minyak-lc2011 adalah lebih baik coz guna curburetor upgrade with TPS
>Gegaran enjin-lc2011 adalah lebih baik..
>penukaran gear cluth-setakatni tiada masalah malah lebih baik dibandingkan dengan FZ150i.
>rekabentuk-lc dulu comei..yang ini nampak besar sikit coversetnya,
>pickup-semestinya lc cluth maju dihadapan.
>kelajuan-blum pasti..nnti update..
>meter-lc2011 80kmh..lc terdahulu 100kmh..
>lc 2011 ada 2 varian 4speed auto,5speed cluth-lc terdahulu 4 speed auto/cluth.
>bunyinya deruman ekzosnya lebih kasar dan mantap berbanding versi terdahulu

Banyak kelebihan pada aksesori lain pada 5 speed..kepada sesiapa yg berhajat utk membeli,simpan kewangan setiap bulan..kurangkan enjoy pada tahun ini..insyallah hajat akan tertunai utk membeli lc 2011..insyallah..

sambung..Aksesori yamaha lc 2011

visor cap

throatle

10 comments:

Anonymous said...

YA salam bro..
gua pon bwu angkt sbijik ary 2..
kaler sme..
pick up mmg mgancam...

stakat ni bro pkai..ade ape2 prob x??
kalo bro ade tips2 trbaek tntg LC ni..
bley la share2..hehe

Freedom on September 4, 2012 at 9:20 PM said...

u punya review mmg best sbb banyak segmen.. esp disertakan dengan gambar.

good work!

NiZamSaMat on September 9, 2012 at 12:38 PM said...

tq mr freedom..ada ilmu kita kongsi..

Daniel Devan on December 17, 2012 at 11:39 AM said...

Bang yang warna putih tu lc auto clatch ke atau lc clutch dan ada jual itu warna kat yamaha dealer

jasban said...

Aku pun baru beli juga pakai seminggu dah masuk blok cam cdi heeeehee standart 120km je haiway. Tp best

NiZamSaMat on September 17, 2013 at 12:10 PM said...

Jasban:Moto baru dah tukar CDI memang laju..tp kan...standart lagi baguis utk long term..

SIT LAI CHUUNG on January 18, 2014 at 8:44 PM said...

Kalau nak laju, beli la yg cc tinggi....yamaha 135 lc ni nak cantik memang ok....drpd usik dia punya enjin......

Saiful Azlan on August 19, 2015 at 4:24 AM said...

Nak tanye siket..aku bru ambik lc es 5 speed..tapi ada bunyi seakan2 bunyi rod goyang..bila tarik clutch bunyi tue hilang..ape msalah erk??

Saiful Azlan on August 19, 2015 at 4:24 AM said...

Nak tanye siket..aku bru ambik lc es 5 speed..tapi ada bunyi seakan2 bunyi rod goyang..bila tarik clutch bunyi tue hilang..ape msalah erk??

zaihasrin hasrin on April 3, 2016 at 12:41 PM said...

nak tanye siket..aku bru ambik lc es 5 speed..tapi ada bunyi seakan2 bunyi rod goyang..bila tarik


bunyi tue hilang..ape msalah erk??